Спорт

Подходящ спорт според зодията

Не ви ли се е случвало да се отчаете от несполучливите опити да отслабнете? Може би причините се крият в неправилно подбрания спорт, който практикувате. Изберете физическа натовареност, която да съответства на вашия темперамент.
Въздушни знаци: Везни, Водолей, Близнаци 

vazdushni-znaciВашето истинско Аз. Дори докато тренират, представителите на тези зодии продължават да работят с главата си. Затова за да не губят спортния си дух, те се нуждаят от по-чести тренировки – четири пъти в седмицата. Това не само ще им помогне да запазят фигурата си, но и ще прогони насъбралото се напрежение.Съвет: Занимавайте се на свеж въздух, като подбирате такива спортове, които обединяват координация и умствена дейност, например волейбол или тенис.

На плажа изпробвайте игра с фрисби. Добри са и спортовете, в които са заети и двете ви ръце, като кикбокс или скачане на въже.

Освен това е добре да се насочите и към танци като съвременен фънк или фламенко.

Водолеите изпитват страст към храната и слабост към добрия алкохол. Основното препятствие, за да имат добра фигура, е мотивацията: невинаги са убедени, че действително трябва да отслабнат. Оттук и нестабилните им резултати от малкото усилия, които полагат. Те могат да бъдат стимулирани само ако решат, че харесваната от тях екстравагантна дреха би прилегнала добре само на слаба фигура. Освен това е нужно да уравновесят количество погълнати и изразходвани калории.

Близнаците нямат определена система в храненето. Ядат каквото им попадне. Не може да ги спаси дори невероятната им подвижност. Гладуването и диетите са категорично противопоказни за тях – застрашени са от куп болести. За да не губят форма и в същото време да не издевателстват над организма си, те имат нужда от чести промени по отношение на вкуса си. Соевите и нискокалорични заместители на любимите им продукти, екзотичните плодове, всеки ден ястия от различни краища на света – това е най-доброто за тях.

Идеално сложените Везни не са особено далновидни. Те рядко се замислят за теглото си и не се ограничават в нищо. Любовта им към изисканата кухня и сладкото не се отразяват на външния им вид. Но неочаквано откриват, че купената преди месец дреха, се закопчава трудно. Най-добрият начин за отслабване за тях са разходките на чист въздух и възможно по-голямото количество… разговори. По-ефикасно ще горят калории при движение на краката и езика /особено по време на хранене/.

Водните знаци: Рак, Скорпион, Риби

vodni-znaciВашето истинско Аз. Хората от тези знаци са мечтателни натури и по-скоро предпочитат масажа пред спорта. Трябва да се принуждават към движение, защото организмът им е застрашен от задържане на вода – тук се проявява водната им същност. За да прогонят водата заедно с потта, трябва по-често да се подлагат на физическо натоварване. Ако не успяват постоянно да посещават фитнес залата, нека тичат или поне изпълняват разтоварващи/загряващи упражнения.

Съвет: Концентрирайте се на пресите – това е центърът на вашето същество. Повдигайте горната част на тялото, докато сте по гръб на пода. Повдигайте и краката. И двете упражнения е добре да се изпълняват два пъти дневно по 20 повторения. За да стимулирате самите себе си, продължавайте с тренировките.

Направете си уговорка с приятел/ка да посещавате заедно групови занятия или се запишете на индивидуални. За да можете повече да се поизпотите, отдавайте предпочитание на аеробните натоварвания.

Не по-рядко от веднъж седмично ходете на басейн, та нали водата е вашата втора среда на обитаване. Плуването, карането на водни ски, гмуркането, ветроходството и сърфирането – всичко това е за вас.

Рибите винаги предават своите мисли и енергия на храната, независимо дали тя е готова или произведена лично. В резултат придават на всеки продукт по-голям енергиен заряд.

Раците често изпадате в депресия поради повишената си чувствителност. Опитвате се да компенсирате дискомфорта с храна. Тъй като свято вярвате в принципа: „полезно е всичко, което е попаднало в устата ми“, си „заработвате“ разстройства на храносмилането и нарушаване на обмяната на веществата. Ключът към нормализиране на обменните процеси трябва да се търсят в психологията ви.

По въпросите на храненето Скорпионите изпадате в излишни размисли и разсъждения. „това трябва да се яде, защото е полезно. Това не бива и да го помирисвам, защото премъдрият … го е забранил в своята книга“. Оказва се, че най-полезна за вас е кухнята на вашето детство. За да отслабнете, яжте повече млечни продукти.

Огнените знаци: Овен, Лъв, Стрелец

ogneni-znaciВашето истинско Аз. Родените под тези знаци са пълни с живот и са готови да получат максимум удоволствие от всичко, с което се занимават.

Огнените знаци имат толкова много енергия, че могат да тренират дори пет пъти седмично. Ала за да поддържат форма, са им достатъчни две-три посещения в спортната зала. През останалото време се предполага, че продължават да водят типичният за тях активен начин на живот. По характер хората от тези знаци са общителни и на тях им подхождат колективните спортове.

Овните, Лъвовете и Стрелците са привлечени от всичко ново, затова те нямат проблем да изпитат непознатото във фитнеса – бразилската капоейра, където ритуалните движения са съчетани с аеробика. Какво ще кажете и за източни бойни изкуства с мечове? Заредете се с енергия по време на занятия по високоударна аеробика. Заедно с това не забравяйте за силовите тренировки във фитнеса – ще ви ободрят.

Съвет: Играйте отборно. Запишете се в баскетболен клуб или предложете на приятели заедно да карате кънки или колело. Организирайте си поход. Тъй като обичате съревнованията – пробвайте неизвестни ви видове борба, като окинавско карате – едно от най-красивите бойни изкуства на Изтока.

Овните са лениви и се увличат по модни диети. Но и най-драстичното гладуване няма да им донесе желания ефект, още по-малко пък ще им позволи да задържат постигнатото ниво. Основното лекарство за тях си остава спортът. Това импонира на Овните, тъй като имат излишък от енергия. Натоварването им трябва постоянно да расте. Спрат ли на едно място всичките им усилия ще се окажат напразни – трудно загубените сантиметри и килограми ще се върнат.

Лъвовете често страдат от излишни килограми, затова трябва да коригират дневните си порции. Те умеят да подбират полезните продукти, но прегрешават с количеството… „Колкото повече полезни неща, толкова по-добре\“ е тяхното мото. За съжаление при тях качеството се превръща в количество. Новото „качествено\“ ниво им причинява излишни килограми и сантиметри. За да отслабнат, се нуждаят от стрес и адреналин. Най-добри биха се оказали за тях екстремните спортове.

Стрелците са капризни натури, на които постоянно трябва да им се подава сигнал за напред. Препускат през живота и подканват към бързане и другите. Не са предразположени към напълняване, защото при тях няма условия за такова. Те с удоволствие се занимават със спорт и активна физическа работа. Не им подхождат тренировки на домашни уреди за фитнес, преси или лицеви опори. Стрелците са там, където има хора, които споделят сходни спортни интереси. Доста ги привлича разнообразието от спортни занимания. Не обичат да бездействат, затова посещават спортната зала и в неделя.

Земните знаци: Козирог, Телец, Дева

zemni-znaciВашето истинско Аз. Представителите на тези знаци са силни и издръжливи хора, т.е. те са готови да се справят с всяка спортна натовареност. Те са сдържани и спокойни и затова предпочитат да планират тренировките си предварително. За тях е добре да посещават фитнеса три пъти седмично по 45 минути. Ако искат бърз резултат, трябва да се занимават на тренажори в зала или да правят комплексни упражнения за всички мускулни групи (пилатес).

Съвет: Опитайте спорт на свеж въздух: тичане, дълги разходки, конна езда, голф. Ориентирайте се към опростените, но достатъчно напрегнати тренировки. Ако групата, в която спортувате, не отговаря на очакванията ви, ще се разочаровате. Подбирайте внимателно и инструктора си.

Телците обичат да си похапват вкусно, затова храната, която подбират, неви-наги е здравословна. Диетата не вреди на здравето им, а на настроението им. Въпреки наложилото се мнение, гладуването не е вредно за тях. Но те не са в състояние да се придържат дълго към една диета. Може да постигнат много по-голям ефект с помощта на следния режим: хранене по часове, въздържане от тежка храна до обяд, вечеря шест часа преди лягане.

Девите се придържат към съчетанието: грижа за здравето+любов към сладкото. Започват да се лутат между строга морковено-зелева диета и всевъзможни прочистващи процедури до богатата на въглехидрати продукция на захарните заводи. С една дума, грешат и се покайват. Ще постигнат най-добър резултат, ако се хранят разделно и по-рядко променят порциите.

Козирозите често експериментират със здравето си. Заети с важни дела, може по цели дни да не се сещат за храна. После пък по цели дни си наваксват. Колкото и да е странно, те се хранят без система. Ала ако наднорменото тегло започне да им пречи, достатъчно бързо влизат в релси. Ключът към отслабване при тях са редовните прочиствания на организма, премахване на токсините чрез отвари, баня, сауна, йога.

Comments are closed.